De gemeente Steenwijkerland is blij dat de RENDO en CIF (Communication Infrastructure Fund) weer in gesprek zijn over de aanleg van glasvezel in Noord-Overijssel en Zuid-Drenthe.

Wethouder Wim Brus: ‘Het burgerinitiatief Stichting BBNoW (met vertegenwoordigers uit de gemeenten Steenwijkerland, Zwolle, Zwartewaterland, Staphorst en Kampen) heeft begin 2016 afspraken gemaakt met CIF over de uitrol van glasvezel in het buitengebied van de vijf Noordwestelijke gemeenten van Overijssel. De gemeenten hadden hard gewerkt aan een convenant met CIF waarin afspraken werden gemaakt over de aanlegdiepte, de leges en het toezicht. Het CIF besloot eind 2016 echter onverwachts pas op de plaats te maken wat betreft de plannen voor de aanleg van glasvezel. Op dat moment was Rendo al in een vergevorderd stadium om een samenwerkingsverband af te sluiten met CIF’.

Het college vertrouwt erop dat de samenwerking tussen CIF en de Rendo weer voortvarend wordt opgepakt met het doel om zo snel als mogelijk te kunnen starten met de aanleg van glasvezel. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang.

bron: SteenwijkerCourant